Site Loader

Drugo mišljenje je nezavisno mišljenje drugog stručnjaka o već postavljenoj dijagnozi ili predloženom tretmanu liječenja, koje najčešće traži pacijent.

Drugo stručno mišljenje je pravo pacijenta na samoodređenje kao i savremena praksa u modernom društvu, kako za ljekara, tako i za pacijenta.

Za ljekara, predstavlja vrijednost po tome što mu služi kao potvrda njegove stručnosti ili prevencija budućih grešaka prilikom dijagnosticiranja sličnih ili istih slučajeva u budućnosti.

Za pacijenta, ono je sredstvo kojim potvrđuje sigurnost u prvu dijagnozu, nakon čega svoj put oporavka može započeti rasterećen eventualnih sumnji u postavljenu dijagnozu ili je prilika za sprečavanje nastanka posljedica zbog netačne ili nepotpune dijagnoze i tretmana liječenja.

Drugo mišljenje - ZU "FOCUS MEDICA" Doboj

Istraživanje provedeno u SAD-u:

  • 41,3% pacijenata koji su bili učesnici u istraživanju traži drugo stručno mišljenje kako bi odlučili između različitih opcija u ponuđenim tretmanima liječenja
  • 18% pacijenata želi potvrditi prvo mišljenje kojim je preporučena operacija. 
  • 15% pacijenata je dobilo promjenu prvoutvrđene dijagnoze
  • 37% pacijenata promjene u tretmanu
  • 10% pacijenata a promjene u dijagnozi i preporučenom tretmanu liječenja  

Ukoliko želite drugo stručno mišljenje, za očitavanje RTG, CT i MR snimaka, specijalista radiologije sa višegodišnjim kliničkim iskustvom, dr Obrad Jović, Vam stoji na raspolaganju!

Specijalističko-radiološki tim dr Obrada Jovića čeka na Vas!

dr Obrad Jović specijalista radiolog - Specijalistički centar ZU "FOCUS MEDICA" Doboj

ZAKAZIVANJE TERMINA, kao i za sve ostalo nas možete posjetiti ili nas možete kontaktirati na broj telefona

Zapratite našu Facebook stranicu