Site Loader

Rendgensko snimanje (RTG) je neinvazivna dijagnostička pretraga koja pomaže u postavljanju dijagnoze različitih bolesti, a uključuje izlaganje dijela tijela malim dozama ionizirajućeg zračenja da bi nastala slika unutršnjih struktura tijela.

Spada u najstarije i najčešće korišćene dijagnostičke metode oslikavanja tijela, a datira još od 1895. godne.

RTG snimanje izvodi dipl. inž. medicinske radiologije Siniša Stančić, koji će Vam pomoći u izvođenju pregleda pronalazeći optimalan položaj tijela obzirom na Vaše stanje i zadane protokole snimanja, dok će specijalista radiologije dr Obrad Jović analizirati učinjene rendgenske snimke i napisati radiološki nalaz.

U našem specijalističkom centru posjedujemo DIGITALNI rendgen uređaj Philips DuraDiagnost, kojeg odlikuje napredna tehnologija, a snimak na njemu je brz i kvalitetan.

Rendgen (RTG) - Specijalistički centar ZU "FOCUS MEDICA" Doboj
  • Koštano-zglobnom sistemu (prelom kosti, iščašenje zglobova, praćenje zarastanja preloma, promjena na kostima i zglobovima kod upalnih bolesti zglobova, prikaz koštanih anomalija, osteoporoze, poremećaja rasta kostiju, otkivanje koštanih tumora, otkrivanje stranih tijela kao što su metalni komadić, komadi kvarcnog stakla ili kalcifikata, intervencijske zahvate u ortopediji i drugo)
  • Organima grudnog koša
  • Organima trbuha i zdjelice

Specijalističko-radiološki tim dr Obrada Jovića čeka na Vas!

Rendgen Doboj - Specijalistički centar ZU "FOCUS MEDICA" Doboj

ZAKAZIVANJE TERMINA, kao i za sve ostalo nas možete posjetiti ili nas možete kontaktirati na broj telefona

Zapratite našu Facebook stranicu